Loopbaanbegeleiding en duurzame inzetbaarheid

Gelukkige werknemers zijn productiever werknemers. Maar om gelukkig als werknemer tot je 67e en/of nog langer te kunnen werken is een goede gezondheid natuurlijk belangrijk.
Voorkoming van een hoog ziekteverzuim of thuis komen te zitten met een burnout kunnen beter vervangen worden door te focussen op meer geluksbeleving in werk en zelfsturing.
Werknemers worden gelukkiger als ze iets kunnen doen waar ze talent voor hebben en de ruimte krijgen om hier goed in te worden en daarbij een concreet resultaat te zien.
Loopbaanbegeleiding en duurzame inzetbaarheid kunnen daarom ook niet echt los van elkaar worden gezien. Een leven lang leren en jezelf ontwikkelen vraagt dat de organisatie hierin de juiste middelen biedt en de werknemer zich bewust is van zijn eigen verantwoordelijkheid en hierin de regie neemt.
Werken aan duurzame inzetbaarheid vraagt van organisaties dat ze oog hebben voor loopbaanvragen waardoor de talenten van werknemers maximaal benut kunnen worden.
‘Pas ik nog wel bij de organisatie of de organisatie bij mij‘, ik weet niet of ik dit werk volhoud tot mijn 67e maar wat dan wel?’

Om serieus met deze vragen als aan de slag te gaan is een boeiend proces zoals het herschikking van een puzzel waardoor het beeld weer helder wordt.
Centaurus Loopbaanadvies helpt werknemers hierbij door de juiste coaching aan te bieden.
Met behulp van loopbaanonderzoek met tal van gerichte en concrete opdrachten krijgt de werknemer zicht op zijn loopbaanwaarden, -wensen, affiniteiten en mogelijkheden.
Op deze wijze kan de werknemer aan zijn doelen werken zoals: leuk, energiegevend en betekenisvol werk.
Loopbaanbegeleiding en duurzame inzetbaarheidtrajecten betekent maatwerk leveren en worden daarom na een persoonlijke intake opgesteld met behulp van een coachingsplan waarin de concrete acties en beoogde resultaten worden weergegeven. De trajecten worden regelmatig geëvalueerd en aangepast totdat het gewenst doel is bereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.