Re-integratie

Centaurus Loopbaanadvies staat voor een hoogwaardige dienstverlening. Wij zijn onderscheidend in deze branche door de combinatie van zowel zakelijke maar ook menselijke benadering. Sturen op resultaat met aandacht voor de menselijke maat en mogelijkheden is onze drijfveer. Dit kenmerkt onze wijze van werken al 20 jaar lang.

De kracht zit ook vooral in het naleven van de regels van de sociale zekerheid en tevens het beste nastreven van de werknemer als mens.

Dit proces van continue afwegen wat op welk moment wanneer het beste is voor de organisatie en voor de werknemer vraagt om een creatief én heldere logische benadering van de dynamische situatie waardoor een win-win situatie ontstat. Enerzijds is schadelastbeperking voor de werkgever van belang, anderzijds een duurzame passende baan voor de werknemer.

De coach van Centaurus Loopbaanadvies stelt altijd na een zorgvuldige intake in samenwerking met de leidinggevende of het UWV en de werknemer een re-integratieplan op.

Dit plan voldoet aan alle gestelde wettelijke kaders en bevat de concrete stappen met tijdspaden en einddoelen die bereikt moeten worden.

Kenmerkend voor de functie van de re-integratiecoach is dat er een vertaling wordt gemaakt van enerzijds de klachten en beperkingen die zijn vastgesteld naar anderzijds de mogelijkheden in functies en beroepen.

Hierin onderscheiden wij ons door een praktische en creatieve werkwijze toe te passen waarbij de belangen van alle betrokkenen goed wordt bewaakt. Naast het opstellen van een nieuw zoekprofiel sluiten we graag aan bij de wensen en mogelijkheden van de werknemer en zoeken we intensief naar vacatures en werkervaringsplaatsen bij nieuwe werkgevers.

Dankzij onze intensieve contacten binnen het grote netwerk waarover we beschikken is het slagingspercentage hoog.

Re-integratie kent diverse speelvelden:

1e Spoor:

het begeleiden van werknemers naar een structurele werkhervatting bij de werkgever

3e Spoor:

het begeleiden van werknemers tijdens de WGA-uitkering

UWV-trajecten:

het begeleiden van uitkeringsgerechtigden tijdens de Ziektewet- of WW-uitkering met ‘Werkfit’ en ‘Naar werk’ trajecten

2e Spoor:

het begeleiden van werknemers naar een andere passende werkzaamheden bij een werkgever

IVA-trajecten:

het begeleiden van werknemers naar een IVA-uitkering toe

6 gedachten over “Re-integratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.